Biografie

La Stampa is een professionele allround feestband, coverband en bruiloftband bestaande uit 4 personen:
Angelique, Jaap, Guido en Jorrit.

La Stampa onderscheidt zich als echte feestband met een zangeres. La Stampa zijn hun Volendamse roots (Stampvast) nog lang niet vergeten en hebben op die basis van kwaliteitsfeestmuziek een zeer allround repertoire opgebouwd. De band speelt de allergrootste feestkrakers, altijd up-to-date met de nieuwste top40 hits, rock & roll, Engels/Nederlandstalig, ballads, 60’s, 70’s, 80’s, 90’s noem het maar op!a

Het motto van La Stampa is: GEGARANDEERD GEZELLIG! La Stampa is uw band voor een supergezellige en over de top geslaagde avond

La Stampa: Gegarandeerd gezellig!

La Stampa verstaat de kunst van het feestvieren als geen ander. Het beste bewijs daarvoor is het onverminderde succes van de band. Vanaf het begin in 1991 heeft deze Volendamse feestband een sterke live reputatie. Ze bieden bezoekers keer op keer een topavond.

De formatie maakt een goede start onder de naam Stampvast. Met de single ‘Mooi Volendam’ en het gelijknamige album bouwen ze in 1992 landelijke bekendheid op. De daaropvolgende singles ‘Alle Koeie Ooi’, ‘Straatmuzikant’ en ‘Over 100 Jaar’ versterken haar reputatie als dé feestband van Noord-Holland. Stampvast wordt gevraagd als headliner op vrijwel elke kermis in de provincie en de bruiloft agenda stroomt vol.

Meer over ons....

    In 1999 verandert de band, na een personeelswisseling de naam Stampvast in La Stampa. Onder die naam nemen ze de single ‘Maxima’ op. Er volgen verscheidene tv optredens, waaronder in Barend & Van Dorp en Life & Cooking van Carlo en Irene. Ook is La Stampa vaste gast in de live-ontbijtshow van Rob Stenders. Daar moeten de bandleden de single met de hoge noten steevast om 6 uur ’s ochtends uit de kelen persen!

    Al die tijd blijft La Stampa een van de meest succesvolle feestbands en bruiloftbands uit Noord-Holland. Ze onderstrepen die status nog eens met het succes van de single ‘Come Back My Love’ in 2005. In 2008 brengt de feestband de single ‘Breakaway’ uit met daarop nieuwe versies van Breakaway, Locomotion en Heaven. Er staat ook een eigen versie op van dé kermishit van 2008: In Je Blote Kont. In 2014 werd de kermishit ‘Zet het bier maar vast koud’ gelanceerd, gezongen door gitarist/zanger Guido, gevolgd door de single ‘Shout’ in 2015.

    In 2016 zijn tijdens carnaval drie ontzettend leuke muziekvideo’s gemaakt. Eind 2016 heeft La Stampa een heuse ‘Zwarte Piet’-single met clip opgenomen onder de titel ‘GOUD!!’. Voor het kermisseizoen van 2017 werd een krachtige feestsingle opgenomen: Alle Glazen Hoog! In 2018 volgde de single ‘100 Meter Bier’, geschreven door toetsenman Jaap Tol.

    Anno 2022 wordt La Stampa aangevoerd door zangeres Angelique Tol-Kraakman.. Op gitaar en zang vinden we afwisselend Guido Schaake en Jos Kamphuis. De drums worden al sinds 2000 beroerd door Jorrit Lengers. Uit de tijd van Stampvast resteert alleen toetsenman/zanger Jaap Tol, die nog lang niet van plan is om van zijn werk weer zijn hobby te maken.

    Feestband, bruiloftband en coverband La Stampa speelt intussen lekker verder. Vroeg of laat komt u ze vanzelf tegen op een kermis, bruiloft of ander feest. La Stampa speelt iedere zaal plat!

Leden

IMG_0453
Angelique

Zangeres

Het is geen feest als Angelique niet is geweest!

Na een paar jaar sabbatical heeft Angelique haar microfoon weer opgepakt en doet de gloriejaren van La Stampa weer helemaal herleven! Wat een feest met deze top-entertainer!

Feestband en Coverband La Stampa GUIDO
Guido

Gitarist en zanger

Als Bachelor of Music, Pop & Jazz, heb ik mij vanaf 2004 ontwikkeld tot een veelzijdig performer, gitarist, zanger, componist en acteur. Ik ben pas af met een gitaar in m’n handen, een podium onder m’n voeten en het publiek aan m’n voeten!

Feestband en Coverband La Stampa JORRIT
Jorrit

Drummer en backingvocals

Jorrit is naast een zeer bedreven drumvirtuoos en drumleraar ook La Stampa’s eigen lichttechnicus, die van elk optreden een ware show weet te maken.

Heb je zelf interesse om te leren drummen? Kijk dan ook eens op de site van Jorrit:

www.drumlesheerhugowaard.nl

Feestband en Coverband La Stampa JAAP
Jaap

Toetsenist en zanger

Jaap weet met zijn toetsenspel elk publiek op zijn kop te zetten.

Of het nu is voor de echte feestbeesten, met de nieuwste houseplaten, of romantische ballades voor de mooiste avond van je leven, hij maakt er samen met La Stampa een onvergetelijke avond van.